Κοπή της Πίτας στο Γηροκομείο Πύργου

25/01/2019 no comments admin

Με ευχές για ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην κοινωνία και με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γηροκομείο Πύργου “Άγιος Χαράλαμπος”. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Λαζαρόπουλος, που υποδέχθηκε τους καλεσμένους και ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους με κοινωνική αλληλεγγύη.

Ευχαρίστησε το προσωπικό του γηροκομείου για την προσφορά του αλλά και την προετοιμασία της εκδήλωσης. Με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων στη διοίκηση ο κ. Λαζαρακόπουλος έκανε μια μικρή αναδρομή. “Ήταν τρία πολύ δύσκολα χρόνια όπου καταφέραμε να παλέψουμε με συλλογικότητα, με υπευθυνότητα, να κρατηθούμε όρθιοι και βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που ζουν σε αυτούς τους χώρους κλειστής κοινωνικής φροντίδας, να αναμορφώσουμε το ρόλο της κοινωνικής πρόνοιας και να προχωρήσουμε σε συνεργασία με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συνεργασία και την αποδοχή του κόσμου. Και σε αυτό το άνοιγμα που προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτά τα τρία χρόνια ανταποκρίθηκαν όλοι πάρα πολύ θετικά και ευχαριστώ προσωπικά εκ μέρους της διοίκησης και των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γιάννης Κουτσούκος, οι πρώην βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην Γ.Γ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας των ΑΝΕΛ Τάκης Τσιλιμίγκρας.

https://www.ilialive.gr/live/κοινωνία/5565-έκοψαν-την-πίτα-στο-γηροκομείο-πύργου-ευχή-για-περισσότερη-αλληλεγγύη.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&fbclid=IwAR0GN-z08nile5oRZiec-uRcHfLksGqLL8YZG2N3MVnKaZRdUOTGVBKzNY0

Ο Πρόεδρος του ΚΚΠΠΔΕ Απόστολος Λαζαρόπουλος δήλωσε:

Πολλα συγχαρητήρια στο Προσωπικό της Μονάδας για την πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βρέθηκαν μαζί μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Με αλληλεγγύη , συνεργασία και δουλειά με την τοπική κοινωνία προχωράμε και συνδιαμορφώνουμε το νέο μοντέλο Κοινωνικής Φροντίδας, καθώς επίσης και τη Λειτουργία των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας. Καλή χρονιά σε όλες και όλους σας και σας ευχαριστώ για αυτή τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα τρία δημιουργικά χρόνια. Συνεχίζουμε.

Κοπή βασιλόπιτας στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας

25/01/2019 no comments admin

Ευχές του προέδρου του ΚΚΠΠΔΕ στην κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αχαΐας

Κοπή βασιλόπιτας στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος . Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για υγεία και προσωπική εξέλιξη θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά για την πολύ όμορφη συνεργασία και συμπόρευση που είχαμε αυτά τα 3 χρόνια στην προσπάθεια αναμόρφωσης και αναδιάρθρωσης τόσο των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας αλλά και της Παιδικής Προστασίας γενικότερα. Το 2019 μας περιμένουν νέες προκλήσεις και στόχοι που θα συμβάλλουν στη συνολικότερη αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας . Σας ευχαριστώ που είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι . Να είστε όλοι και όλες καλα!!!!

Ο Πρόεδρος του ΚΚΠΠΔΕ

Απόστολος Λαζαρόπουλος

Απόστολος Λαζαρόπουλος

Εκδόθηκε η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

18/12/2018 no comments admin

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 δημοσιεύθηκε το Φ.Ε.Κ. της υπ’ αριθ. Δ12/ΓΠ.οικ. 62866/1832 Κοινής Υπουργικής Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκησχετικά με τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Με την παρούσα απόφαση επικαιροποιείται και ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται το καθεστώς ίδρυσης και λειτουργίας των εξωϊδρυματικών δομών, που προάγουν την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και την απαγκίστρωση από την κλειστού ή ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Η Υποστηριζόμενη Διαβίωση είναι η ενδεδειγμένη δράση μέσω της οποίας συντελείται η αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται σε μονάδες κλειστής φροντίδας, η αποφυγή της ιδρυματοποίησής τους, στην περίπτωση που το οικογενειακό τους περιβάλλον αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να υποστηρίξει τη διαβίωσή τους και η απόκτηση καλύτερης ποιότητας ζωής με περισσότερες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία και μεγαλύτερο έλεγχο, από τα ίδια, των επιλογών τους.

Δείτε εδώ την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Παράταση υποβολής αιτήσεων

03/12/2018 no comments admin

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού παρατείνει μέχρι τηνΠαρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12η μεσημβρινή την προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α ́ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Μήνυμα του Προέδρου του ΚΚΠΔΕ για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

03/12/2018 no comments admin

Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία. Το Δεκέμβριο του 1992 η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑΜΕΑ καθιέρωσε τη μέρα αυτή ως την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ημέρα η οποία, συνδέεται με την υιοθέτηση του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο και οδήγησε στην υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007. Στο πλαίσιο αυτό ήδη εφαρμόζονται συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως ο Ν.4488/2017 με τον οποίο ενισχύεται η κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, ο Ν.4512/2018 με τον οποίο τέθηκε σε λειτουργία πιλοτικό πρόγραμμα απονομής προνοιακών παροχών, η θεσμοθέτηση του Ε.Π.Π.Α. (Ενιαίος Πίνακας Ποσοστών Αναπηρίας) και η ένταξη – αναγνώριση 145 μη αναστρέψιμων παθήσεων, η κατάργηση των 46 ευρώ για όσους προσέρχονται για πρώτη φορά στα ΚΕΠΑ, η αριθ. 38839/838/22-08-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση που προάγει και παρέχει επιπλέον κίνητρα για την ένταση της ένταξης μεταξύ άλλων και του αναπηρικού κόσμου στην αγορά εργασίας και φυσικά η αριθ. 60135/1579/15-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση, που χρηματοδοτεί το φορέα του ΚΚΠΠΔΕ με το ποσό των 8.400.000,00 ευρώ για την ανάπτυξη και εφαρμογή του Προγράμματος Αποιδρυματοποίησης με σκοπό τη δημιουργία δομών Οικογενειακού Τύπου εντός του Αστικού Ιστού, έτσι ώστε οι άνθρωποι με Αναπηρία να έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και να τους παρέχεται ποιοτική και εξειδικευμένη υποστήριξη, όπως και τη δημιουργία Νέων Υπηρεσιών Υποστήριξης και Κοινωνικής Φροντίδας ανθρώπων με αναπηρία ή και Οικογενειών που έχουν Παιδιά με αναπηρία στοχεύοντας στο να περιορίσουμε νέες εισαγωγές στις Μονάδες Κλειστής Κοινωνικής Φροντίδας .Αυτό εξάλλου σημαίνει και Αποιδρυματοποίηση. Κλείνοντας θα ευχηθώ του χρόνου αυτήν περίοδο το Πρόγραμμα να έχει υλοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό και η ίδια η κοινωνία να το αγκαλιάσει , γιατί πέρα από θεσμικά πλαίσια , αυτά τα θέματα χρήζουν συλλογικής προσέγγισης , διαχείρισης και συνεννόησης έτσι ώστε να συνδιαμορφώνονται οι αντιλήψεις μας και οι πεποιθήσεις μας προς μια κατεύθυνση ανθρωπιστικής προσέγγισης με ολιστική οπτική.

35 θέσεις απασχόλησης 12μηνων νέων επιστημόνων για το ΚΚΠΠΔΕ

24/11/2018 no comments kkppde

35 θέσεις απασχόλησης 12μηνων νέων επιστημόνων για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο νέο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εξασφάλισε τριάντα πέντε (35) θέσεις απασχόλησης στο νέο Ειδικό Πρόγραμμα Περισσότερα 35 θέσεις απασχόλησης 12μηνων νέων επιστημόνων για το ΚΚΠΠΔΕ

Καταγραφή και αξιολόγηση του συνόλου των εγγράφων

14/11/2018 no comments kkppde

Καταγραφή και αξιολόγηση του συνόλου των εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερα Καταγραφή και αξιολόγηση του συνόλου των εγγράφων

Επανασυγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ)

14/11/2018 no comments kkppde

Επανασυγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» κατά εφαρμογή του Ν. 3861/2010 και του άρθρου 4 παρ. 4 του Ν. 4305/2014.

Περισσότερα Επανασυγκρότηση και ορισμός Μελών Ομάδας Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ)

Ημερίδα με θέμα “Παρουσίαση του Προγράμματος Στέγαση και Εργασία με τον διακριτικό τίτλο ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ”

10/10/2018 no comments admin

Το σωματείο μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Πρόληψης και Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας “ΙΚΕΛΟΣ” και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας σας προσκαλούν στην Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της Αγορά Αργύρη με θέμα:

Παρουσίαση του Προγράμματος Στέγαση και Εργασία με τον διακριτικό τίτλο ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

02/08/2018 no comments admin

Ξεκινάει την 1/8/2018 και ώρα 14:00 μέχρι και την 20/8/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Περισσότερα Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας