Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Σκοπός του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε.

Σκοπός του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. που σήμερα, φιλοξενεί και περιθάλπει, άτομα όλων των ηλικιών και από όλη την Ελλάδα στα παραρτήματα μας, είναι να συμβάλει στην προστασία της οικογένειας, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της τρίτης ηλικίας και των Ατόμων που κατά περίπτωση έχουν νοητική υστέρηση και κινητικά προβλήματα.
Για τα άτομα που εισάγονται στις υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης του Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε., ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, ως περίθαλψη νοείται η εξασφάλιση στέγης, διατροφής, ειδών ένδυσης, υπόδησης και λοιπού ιματισμού, η φυσικοθεραπεία, η εργοθεραπεία, η λογοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη κ.λ.π. Η περίθαλψη περιλαμβάνει επίσης ιατροφαρμακευτική αγωγή από νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρική φροντίδα μέσω επισκέψεων ή εισαγωγής σε κατάλληλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Στόχοι και σκοποί για την παιδική ηλικία

Στον τομέα της παιδικής ηλικίας, ένας από τους βασικούς σκοπούς μας, είναι να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση σε παιδιά που προετοιμάζουμε να βγουν ως ολοκληρωμένοι ενήλικες στην κοινωνία, αναπτύσσοντας προγράμματα και ενέργειες που προάγουν την ελεύθερη καλλιέργεια του πνεύματος και ενδυναμώνουν τη συμμετοχή τους σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα με στόχο την κοινωνική τους αποκατάσταση. Η διεξαγωγή προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, άθλησης και ψυχαγωγίας είναι καθημερινό μας μέλημα για παιδιά και άτομα με αναπηρίες που βρίσκονται σε κλειστή περίθαλψη.
Φροντίζουμε για την διάδοση ηθικών αρχών και κανόνων, την ψυχολογική ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών και τη διατήρηση υγιών δεσμών του παιδιού με την οικογένειά του, για τις περιπτώσεις που υπάρχει οικογένεια.
Φροντίζουμε την καθημερινή τους διαβίωση, την προσεγμένη και ειδική διατροφή που είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξή τους, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα εφόσον χρειάζεται.
Το Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. προσπαθεί να υλοποιήσει προγράμματα αναδοχής περιθαλπομένων ανηλίκων από ανάδοχες οικογένειες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Καλούμε όλες τις οικογένειες που μπορούν να συνεισφέρουν με αναδοχή να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας.

Η αλληλεγγύη αρωγός στις προσπάθειες μας

Καθημερινά καταβάλλονται προσπάθειες από όλο το προσωπικό να κρατήσουμε τις μονάδες μας σε ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, και παροχών.
Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε την στήριξη των τοπικών κοινωνιών με την ανιδιοτελή προσφορά τους στις μονάδες μας μέσα από τον εθελοντισμό, τις δωρεές οικονομικών ποσών, ή και δωρεών σε είδος.
Στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ηθική και την έμπρακτη συνεισφορά των πολιτών, με όποιο μέσο ή τρόπο μπορούν, στο έργο το οποίο αγωνιζόμαστε καθημερινά να φέρουμε εις πέρας.