9ο Περιφερειακό Συνέδριο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Oλοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου που διοργανώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ενδιαφέρουσες συνεδρίες απο επενδύσεις, ενέργεια έως κοινωνική πολιτική, κλείνοντας με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους συλλόγους , φορείς , σωματεία να τοποθετηθούν και να διερευνήσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδος.

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με την κυβερνητική πολιτική αυτό που πρέπει πρώτα να δεί είναι το γεγονός ότι δίνεται το βήμα και τίθονται δημοκρατικές διαδικασίες με πράξεις και όχι με λόγια.
Τα θέματα που θέσαμε στο τραπέζι εργασίας με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η διαχείριση και αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας , το κομμάτι των προμηθειών και των διαγωνισμών και πως αυτό μπορεί να συνδέεται με την τοπική επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη και φυσικά η αλλαγή του μοντέλου κοινωνικής φροντίδας με αφορμή το Πρόγραμμα Αποιδρυματοποίησης του Παραρτήματος Αμεα Λεχαινών στο κομμάτι του σχεδιασμού και της υλοποίησης . Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση . Οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες του Κέντρου γιατί σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί . Συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου για την προσπάθεια που κάνει σε δύσκολες συνθήκες .